Івано-Франківськ

Прикарпатські депутати підтримали реорганізацію обласного наркоцентру

Мова йде не про ліквідацію, а про реорганізацію закладів.

photo 2023 02 22 12 15 02 scaled

У середу, 22 лютого, відбулася сесія двадцятої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, повідомляє ПІК.

Зокрема, під час засідання депутати розглянули питання про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства «Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради» та розташованого практично на одній з ним території комунальне некомерційне підприємство «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради», відоме в народі як Обласна психоневрологічна лікарня № 1, а також «Івано-Франківського спеціального закладу надання психіатричної допомоги облради» шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради», також відомий як обласна психоневрологічна лікарня №3.

“Фінанси не втрачаються. За скорочення штатів не йдеться. Навіть є вакантні посади. Тому зараз питання скорочення лікарів не стоїть“, – розповів Володимир Дзьомбак, виконував обов’язків директора департаменту охорони здоров’я ОВА.

Під час обговорення депутати Наталія Чаплинська, Микола Палійчук та Наталія Дьоміна закликали колег підтримати реорганізацію.

Цілком логічно, що однопрофільні заклади мають об’єднатися та укрупнитися. Все такий правильно треба інформувати, це не ліквідація, а об’єднання», – наголосила Дьоміна.

Натомість депутат Тарас Виноградник закликав відкласти розгляд даного питання, зважаючи, що мова йде про ліквідацію, як прописано у проєкт рішення, а не реорганізацію.

Натомість голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич наголосив, що депутати заклали не скорочують, не ліквідовують, а «оптимізовують систему управління». Водночас, переконаний, що жодного кадрового скорочення не буде, так само як і зменшення кількості ліжко-місць.

У підсумку, депутати підтримали проєкт рішення. «За» проголосували 56 депутатів обласної ради.

Нагадаємо, франківські медики, а саме працівники Наркологічного центру та психіатричної лікарні №1 занепокоєні діями обласної ради, яка хоче закрити ці заклади, а на їх місці побудуть багатоповерхові будинки.

332237445 1560336537711905 8366253134422161837 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено