Івано-Франківськ

Схожа на застуду: на Франківщині від менінгококової інфекції померли двоє дітей

Леталі випадки трапилися на Коломийщині та Рожнятівщині.

Схожа на застуду: на Франківщині від менінгококової інфекції померли двоє дітей

На Франківщині спочатку року від менінгококової інфекції померли двоє дітей. На даний час фахівці проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з метою локалізації осередку захворювання.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ, пише ПІК.

Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання бактеріальної природи, яке викликає менінгокок, передається тільки повітряно-крапельним шляхом, характеризується різними клінічними проявами від назофарингіту, гнійного менінгіту до сепсису.

Менінгококові інфекції є тяжкими, переважно дитячими захворюваннями. Щороку в світі реєструють близько 300 000 – 500 000 випадків, зокрема 30 000 – 50 000 летальних. Найвищий рівень захворюваності — серед дітей до 1 року.

Основними клінічними ознаками є менінгіт і сепсис. Менш поширені артрит і пневмонія. Менінгіт часто супроводжує тріада симптомів: гарячка, головний біль і ригідність потиличних м’язів. Досить часто наявні сплутана свідомість, нудота, блювота, світлобоязнь.

“У разі несвоєчасного звернення за допомогою менінгококова інфекція в 50% випадків призводить до смерті пацієнта. Ефективність вакцинації перевищує 93%, і найкращі результати — після щеплень в ранньому дитячому віці. В Україні щеплення від менінгококової інфекції належить до рекомендованих. Вакцинацію дорослих і дітей з метою профілактики, а також за епідемічними показаннями”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено