Івано-Франківськ

У Коломиї проводять благодійні майстер класи, на яких збирають донати для ЗСУ

Навчають розписувати великодні атрибути у знаному музеї писанкового розпису.

336566075 1478165796055330 7211277375134925694 n

«Ініціатива проводити благодійні майстер класи належить представникам благодійного фонду «Тилові», який утворився нещодавно. Ми зібралися, аби проводити різноманітні цікаві івенти (події, свята заходи) і під час них збирати кошти для ЗСУ», — розповідає Іванна Федорак, одна з організаторок майстер класів.

Із пропозицією про майстер класи представники «Тилових» звернулися до директорки музею Оксани Ясінської, і вона  радо погодилася  допомогти.

Уже відбулися два майстер класи, і плануються ще два. Але, за словами пані Іванни можливо. будуть ще й додаткові,  бо є дуже багато охочих навчитися давньому мистецтву. Адже місць небагато: за один раз у майстер класі можуть взяти участь 15 осіб.

Фото з архіву БФ «Тилові»

«Так вирішили, аби всі учасники добре чули, бачили та зрозуміли і навчилися розписувати писанки. Майстер клас триває 2-2,5 години»,–продовжує Іванна Федорак.

Майстер класи відбуваються за попереднім записом. приходить люди різного віку: від дітей до пані та пань поважного віку, часто майстер класи відвідують родинами або ж групами за інтересами. Скажімо, вже є пропозиція від 8 учасників творчого гуртка та їхньої вчительки.  Сума донатів за участь у  майстер класі — добровільна. Люди, зазвичай, дають від 100 до 500 гривень за один раз.

Фото з архіву БФ «Тилові»

Матеріали для розпису писанок надаються у музеї. Це безпосередньо вже видуті курячі яйця, писачки, віск та фарби. А ще присутнім на майстер класі розповідають про  історію писанок, символи, кольори.

Пишуть, зазвичай покутську писанку з геометричними візерунками. Та люди додають свої елементи, зокрема зображають тризуб, український прапор, серце, пишуть «Слава ЗСУ», «Христос воскрес — воскресне й Україна!». Отож вже виходять авторські великодні яйця. Пишуть писанки із добрими думками про перемогу та молитвами за вояків.

Фото з архіву БФ «Тилові»

Усе зроблене на майстер класі люди несуть додому, аби на Великдень, що настане через кілька тижнів, освятити в церкви, передати рідним та знайомим воякам, волонтерам, медикам.

Окрім майстер класів з писанкарства, представники Благодійного фонду «Тилові» організовують навчання народного співу «Співоче коло».

Сабіна Ружицька

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено