Івано-Франківськ

Стало відомо, як вберегти собаку від кліща і що робити, якщо він вкусив

Необхідно щомісяця проводити обробку своїх улюбленців.

Стало відомо, як вберегти собаку від кліща і що робити, якщо він вкусив

Як вберегти тварину від кліща… Від кліщів дієві: таблетки (якщо собака любить воду і може змити краплі); краплі на холку (якщо улюбленець не сприймає таблетки). Про це повідомляє UAnimals, пише ПІК.

“Для собак старше 6 місяців – можна використовувати нашийники. Найефективнішими є таблетки та краплі. Але й вони не відлякують повністю паразитів. Саме тому важливо своєчасно обробляти тварин, щоб концентрація препарату в крові не зменшувалася, бо кліщ уражається під час укусу”, – йдеться у повідомленні.

Препаратів є багато, але які кращі вашому улюбленцю – проконсультуйтеся з ветеринаром.

Що робити, якщо вкусив кліщ:

  • Відразу звертайтеся до лікаря! В залежності від виду збудника, його передача може тривати від пари годин до декількох днів, а до прояву перших клінічних симптомів мине від 2-3 діб до декількох тижнів.
  • Найчастіше від укусу кліща собаки заражаються бабезіозом (піроплазмозом) – при цьому руйнуються еритроцити, які транспортують кисень у крові. Тоді виникає анемія, уражаються життєво важливі органи, насамперед нирки та печінка. При прогресуванні захворювання може настати кома та смерть.
  •  Звернувшись до лікаря, можна отримати консультацію, на що звертати увагу і як виявити перші прояви захворювання.
  •  Також протокольно робиться мікроскопія мазку крові після зняття кліща і рекомендується повторний візит за декілька днів.

 Майте на увазі:

Деякі породи собак гіперчутливі до препаратів. Якщо у вас собака породи шелті, бордер-колі, колі або інші вівчарні – обов’язково проконсультуйтеся з лікарем про підбір препаратів.

Дуже важливо, що препаратами для собак не можна обробляти котів: вони мають отруйний для них компонент – перметрин (синтетичний піретроїдний пестицид, який міститься і в засобах проти комах).

Таблетки ефективніші, ніж краплі, бо ліпше всмоктуються організмом.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено