Івано-Франківськ

Львів отримав надсучасне лабораторне обладнання для супроводу трансплантації вартістю 98 млн грн

Потужності закладу дозволяють забезпечити лабораторний супровід всіх трансплантацій в Західному регіоні.

45551 whatsapp image 2023 04 12 at 14 03 29 2

Львів отримав надсучасне лабораторне обладнання для супроводу трансплантації вартістю 98 млн грн.

Про це повідомив Віктор Ляшко під час візиту у лабораторію супроводу трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, що діє на базі Першого територіального медичного обʼєднання Львова.  Це одна з трьох міжрегіональних лабораторій першого рівня.

Лабораторії першого (експертного) рівня забезпечують виконання повного спектра клініко-лабораторних та специфічних досліджень у сфері трансплантології насамперед для реципієнтів. Серед них: високоточні імуногенетичні дослідження і, зокрема, дослідження, спрямовані на визначення сумісності між потенційним донором та реципієнтом.

«Пишаюсь нашими медиками, які дивують результатами навіть в умовах війни. У 2022 українські лікарі провели 384 трансплантації органів. Таким чином збільшивши кількість проведених операцій на 20 % у порівнянні навіть із довоєнним 2021 роком. За перші три місяці 2023 року в Україні вже виконано 124 органні трансплантації, з них 35 – тут, у Львові. Маємо спільно працювати, аби зберегти виняткову динаміку розвитку цього високотехнологічного медичного напряму”, – розповів Віктор Ляшко.

Зазначена лабораторія на базі територіального медичного обʼєднання Львова отримала секвенатор нового покоління, систему «LabScan», протічний цитометр, спектрофотометр, 8 ампліфікаторів різного рівня (в тому числі Real Time), апарати електрофорезу, мікроскопи з камерами та програмним забезпеченням експертного класу, низькотемпературні морозильні камери та лабораторні холодильники.

Наразі вже проведено 20 HLA типувань першого класу, зроблено 100 крос-матч тестувань, виділено 100 ДНК реципієнтів, які знаходяться в листку очікування для подальшого типування.

Планується забезпечити лабораторний супровід пацієнтам ТМО Львова та провести понад 1000 молекулярно-генетичних та імунологічних досліджень.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено