Івано-Франківськ

Побиття воїна у Хмельницькому: суд вирішив не арештовувати помічника священника

Його відпустили під особисте зобов’язання.

Побиття воїна у Хмельницькому: суд вирішив не арештовувати помічника священника

У Хмельницькому, суд обрав запобіжний захід помічнику священника Свято-Покровського кафедрального собору Ігорю Слободяну, який побив військовослужбовця. Зазначається, що слідчий і прокурор вимагали взяти Слободяна під варту, тоді як захист підозрюваного наполягав на тому, що боєць перешкоджав здійсненню релігійного обряду. Про це пише ПІК з посиланням на Обозреватель.

“Адвокат затриманого наголосив, що після “неодноразових погроз” в адресу інших священнослужителів і прихожан Української Православної Церкви, його підопічний сам з’явився до поліції, до суду, сам дав вичерпні покази у кримінальному провадженні. Тому я вважаю, що не тільки підозра відносно нього не обгрунтована, а й клопотання про його тримання під вартою є абсолютно безпідставним”, – заявив він.

Заслухавши обидві сторони, суд ухвалив рішення “застосувати до підозрюваного” запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”. Рішення діятиме до 9 червня поточного року, у разі його невиконання Слободяну загрожує штраф у розмірі понад 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 2 квітня у Хмельницькому представники Московського патріархату накинулися на військового, який отримав поранення та контузію на фронті. Причиною бійки стало запитання захисника – скільки українців має вбити Росія, щоб громадяни нашої держави припинили відвідувати храми УПЦ МП.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено