Івано-Франківськ

На Франківщині під час високої пожежної небезпеки в’їзди в ліси перекриватимуть шлагбаумами

Це розпорядження не обмежуватиме права людей на користування лісом.

b748a6b9c2241327 scaled

В Івано-Франківській області після оголошення пожежної небезпеки IV і та V класу представники держлісохорони перекриватимуть шлагбаумами в’їзд на територію. Вони не допускатимуть автомобілі, мотоцикли чи будь-який інший транспорт, що має двигун внутрішнього згоряння. Відповідне розпорядження вже підписала голова Івано-Франківської ОДА, про це інформує ПІК з посиланням на Суспільне.

“Проводитимуть постійний контроль працівники державної лісової охорони, правоохоронні органи. В’їзд у ліси обмежуватимуть для фізичних і юридичних осіб, щоб не допустити виникнення і розповсюдження лісових пожеж. Бо що більша кількість відвідувачів у лісі (у період високої пожежної небезпеки — ред.), то більша ймовірність виникнення лісової пожежі”, — каже начальник відділу лісового та мисливського господарства в Івано-Франківській області Роман Поціхович.

Він додав, що таке рішення не є нововведенням. Раніше, пояснює заступник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Віталій Ільчишин, певний час витрачали на затвердження потрібних документів.

“Щоб видати нормативний документ — це займає час: день, два, три. Це розпорядження економить декілька днів і, якщо не дай Боже, сталася небезпека, всі служби, які дотичні до ситуації, вже можуть працювати”, — говорить Віталій Ільчишин.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено