Івано-Франківськ

Подання про присвоєння “Героя України” тепер розглядатиме не президент

Зеленський своїм указом вніс зміни до низки указів президента, зокрема до Статуту звання Герой України.

Подання про присвоєння "Героя України" тепер розглядатиме не президент

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України, згідно з якими попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові. Про це йдеться на сайті Глави держави, пише ПІК.

“Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу”, – йдеться у повідомленні.

До неї увійдуть військове керівництво нашої держави, командувачі родів військ та ОСУВ (Об’єднаних стратегічних угруповань військ – ред.), представники правоохоронних відомств, які розглядатимуть кожен героїчний вчинок окремо та вноситимуть подання про присвоєння державних нагород. 

“Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російський загарбників, хто звільняв нашу землю від окупанта та пожертвував заради нашої свободи своїм здоров’ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв”, – додав президент.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено