Івано-Франківськ

Ретроградний Меркурій у травні: як це вплине на людину та чи справді винна планета

Багато людей схильні списувати на рахунок цієї планети все, що може піти не так у житті. Але чи винна планета?

762a33a3184952a4d16e2155832608a1 1024x768 scaled

Меркурій знову перебуває у ретроградному положенні і перебуватиме у ньому до 14 травня.Чи правда планета, яка знаходиться на відстані 86 мільйонів кілометрів від Землі, може будь-яким чином впливати на наше життя?

Відповісти на це питання можна шекспірівським «вина, дорогий Брут, не в зірках, а в наших пороках», пише IFLScience. Видання наголошує, що якщо у житті відбуваються неприємності, далека планета в них не винна.

“Перебувати в ретрограді можуть усі планети Сонячної системи, це тому, що вони обертаються навколо Сонця, а не Землі. Якщо припустити, що все обертається навколо нас, то певний момент планети зупиняються, рухаються назад, а потім знову повертаються до звичайного руху. І саме ось цей зворотний рух і відомий як ретроградний”, – передає ZN.ua.

Видання IFLScience зазначає, що розглядати ретроградний рух як реальну фізичну характеристику небесного тіла все одно, що вважати Землю центром Всесвіту. Планети не зупиняють свого обертання та не змінюють його напрямки.

Якщо говорити простими словами, чим ближче планета знаходиться до Сонця, тим швидше вона рухається. Якщо уявити орбіти планет як концентричні бігові доріжки, Меркурій «оббігає» Сонце за 88 днів, а Земля – за 365. Тобто Меркурій проходить повз Землю близько трьох разів на рік.

Якщо взяти за основу наукову працю Ісаака Ньютона, в якій вперше описано закон всесвітнього тяжіння, під назвою «Математичні засади натуральної філософії», то за допомогою цієї роботи можна з’ясувати, наскільки інші планети впливають на людей.

Припустимо,ви важите 60 кілограмів, то сила, яку ви передаєте Меркурію і яку Меркурій передає назад вам, становить приблизно 1,7×10 у мінус сьомому ступені ньютонів. Це приблизно 1/5 ваги волоска вії.

Тобто, згідно з фізичними законами, це вплив, який не може завдати жодної шкоди людині. Хоча, деякі люди продовжують вірити у протилежне.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено