Івано-Франківськ

Створили петицію: українці просять Кабмін впровадити у потягах “жіночі вагони”

Відповідна петиція з'явилася на сайті Кабміну 15 травня й вже набрала понад 9 тисяч голосів.

Українці просять Кабмін створити у потягах "жіночі вагони"

На сайті Кабінету міністрів України зареєстрували петицію про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в поїздах “Укрзалізниці”. В описі петиції авторка Ольга Ожогіна закликає виділити окремі вагони для чоловіків та жінок у потягах, які слідують маршрутом довше за шість годин, пише ПІК.

“На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі”, – йдеться у тексті петиції.  

Авторка зазначає, що у спільних вагонах трапляються непоодинокі випадки неприйнятної нав’язливої поведінки – здебільшого, з боку чоловіків. Зокрема, умисні дотики. Також були навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. 

Ожогіна додає, що серед іншого можуть виникати незручності під час перевдягання у спільних вагонах – як для жінок, так і для чоловіків.. 

Раніше дискусії щодо необхідності окремих вагонів для жінок та чоловіків виникали й в соцмережах. Деякі жінки зізнаються, що не почувають себе безпечно в купе виключно з чоловіками. 

a521310 screenshot 297 1

051fb1d screenshot 295 1 2e286a4 screenshot 299

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено