Івано-Франківськ

Готуються захищати Україну: понад 150 старшокласників з Прикарпаття взяли участь у військово-патріотичному вишколі

На вишкіл прибули 152 учні закладів освіти Городенківської громади та 14 вчителів предмета «Захист України».

348357081 1062276371401752 3138527856189104184 n scaled

На Івано-Франківщині відбувся вишкіл у рамках туристсько-краєзнавчого  турніру присвяченого «Пам’яті Героя України Сергія Дідича» на  базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я», що в селі Михальче.

 «Туристсько –краєзнавчий турнір пам’яті Сергія Дідича, знаного в краї та в Україні  організатора сплавів по Дністру, депутата, патріота, який, на превеликий жаль, одним із перших загинув  на Майдані під час Революції Гідності, ми проводимо кілька років поспіль. Та цьогоріч, зважаючи на те, що в країні війна, ми вирішили поєднати турнір і військово-патріотичний вишкіл 11-класників. Бо в рамках шкільної програми випускники повинні мати 18 годин практичних занять  з предмету «Захист України»,— розповідає Світлана Івасюк, начальниця відділу освіти Городенківської міської ради.

На вишкіл прибули 152 учні закладів освіти Городенківської громади та 14 вчителів предмета «Захист України».

Юнаки та юнки демонстрували  стройову підготовку, збирали, розбирали зброю, чергували у їдальні та на умовних постах. Жили старшокласники за режимом  військової частини: рано прокидалися, шикувалися, співали гімн України, згодом були відпрацювання практичних навичок та спортивні змагання з  футболу, тенісу та волейболу.

У змаганнях були задіяні вчителі фізкультури. Керівником вишколу був Богдан Білий, директор Чернятинського ліцею, голова методичного об’єднання вчителів «Захисту України». Із старшокласниками зустрічалися представники городенківського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат).

«У туристсько–краєзнавчому турнірі взяли участь 9 команд, учасники яких змагалися у різних конкурсах, як от проходження дистанції «Смуга перешкод»,  «В’язання вузлів», «Топографічне орієнтування на місцевості», «Розпалювання вогнища», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», конкурс патріотичної пісні, поезії та прози», — продовжує Світлана Івасюк.

Жили учасники турніру у лісі в наметах поблизу закладу оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я», їжу готували на вогнищі, як у справжньому туристичному поході. Кращими у турнірі стали учні гімназії села Лука, друге та третє місце розділили молодші і старші учні ліцею села Незвисько.

Переможці турніру отримали цінні призи, серед яких великий намет, каримати, спальні мішки, медалі, грамоти, подяки. А учасників вишколу, які перемогли у спортивних змаганнях, нагородили пам’ятними кубками.

«Дякую Збройним Силам України за захист, за можливість жити та працювати! Маємо здібну патріотично налаштовану молодь, за якою наше майбутнє. Тішить, що  виховуємо справжнє покоління патріотів, якому доведеться відбудовувати Україну й робити її заможною та процвітаючою», — відзначив, вручаючи нагороди,   міський голова Богдан Кобилянський.

Сабіна Ружицька. Фото надано Городенківською міською радою

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено