Івано-Франківськ

Атака дронами на Москву та область: що відомо (ФОТО)

Уламки збитого дрона впали за 10 хв від резиденції путіна.

Атака дронами на Москву та область: що відомо (ФОТО)

Москву та область атакували безпілотники вранці 30 травня, внаслідок чого зафіксовані руйнування та є постраждалі. Росія традиційно звинуватила в атаці Україну. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

“У Москві і Підмосков’ї рано-вранці 30 травня прогриміли вибухи і повідомлялося про роботу ППО. Очевидці зафіксували ці факти на фото і відео. Зокрема, було знято, як по безпілотниках працює ЗРК “Панцир-С”, коли росіяни спокійно їдуть на роботу”, – йдеться у повідомленні.

Невдовзі мер Москви Сергій Собянін заявив про атаку безпілотниками, незначні пошкодження у кількох будинках. Він запевняв, що ніхто серйозно не постраждав.

Згодом Собянін повідомив, що мешканців кількох під’їздів пошкоджених будинків евакуювали на час роботи екстрених служб. За даними Telegram-каналу Mash, йдеться про 300 евакуйованих.

У російському Міноборони вже традиційно в атаці дронами звинуватили Україну. У відомстві поінформували про начебто вісім запушених безпілотників, однак пропагандисти пишуть про 25, а очевидці – про 32.

“Усі безпілотники противника уражені. Три з них пригнічені засобами радіоелектронної боротьби, втратили керування та відхилилися від намічених цілей. Ще п’ять безпілотних літальних апаратів збито зенітним ракетно-гарматним комплексом “Панцир-С” у Підмосков’ї”, – заявили в Міноборони РФ.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув причетність держави до атаки по російській столиці. Водночас він висунув іншу версію причин інциденту.

“Ви ж знаєте, ми втягуємося в епоху штучного інтелекту. Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну і хочуть повернутися до своїх творців, та відповідним чином поставити запитання: “А навіщо ви нас відправляєте бити по дітях України, по Києву тощо?” – припустив він.

ade5c5613654e50089d4e849cd9a809c 7def99ad3a5ab036879b071b5050443a 6e1344e8222958e23a348aadd6ad7a79 scaled

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено