Івано-Франківськ

Гігантських розмірів: на Закарпатті знайшли найвищу ялицю в Європі (ФОТО)

За допомогою дрона виявили ялицю Дугласа заввишки рівно 66 метрів.

Гігантських розмірів: на Закарпатті знайшли найвищу ялицю в Європі (ФОТО)

На Закарпатті знайшли одне з найвищих дерев у Європі – ялицю. Це абсолютний рекорд, повідомляє Реєстр Рекордних Дерев, пише ПІК.

“Виявляється, це один із найвищих екземплярів у Європі (це та сама посадка, де були знайдені попередні чемпіони висотою 60,5 м та 63 м, біля с. Тур’я Ремета, Закарпаття, Україна)”, – йдеться у повідомленні.

Дерево назвали “Закарпатський король”.  Це неймовірний для Європи екземпляр,  який досяг гігантських розмірів і продовжує добре розвиватися.

Довідково: ялиця біла, або Ялиця європейська, або Ялиця біла європейська, або Ялиця гребінчаста (Abies alba) – вічнозелене дерево роду Ялиця, сімейства Соснові.

Дерево заввишки 30 – 65 м, і діаметром стовбура до 2 м. Крона гостропірамідальна, рідка, швидко оголюється знизу. Кора гладка, сріблясто-сіра.  Тривалість життя 300 – 400 років. Ялиця біла віддає перевагу вологим родючим грунтам. Погано переносить посуху і заболоченість грунту. Морозостійкість відносно висока, при температурі понад -25 ° спостерігається обмерзання гілок.

Використовується як декоративне дерево в одиночних і групових посадках в парках, в міському озелененні, як лісоутворуюча культура. Також використовується в якості підщепи для декоративних сортів ялиць. У корі ялиці білої міститься ефірне ялицеве ​​масло і аскорбінова кислота, які використовуються у фармакологічній галузі.

348665619 1092246551735091 128799804505281635 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено