Івано-Франківськ

Ракетні удари, нові тарифи, перевірки укриттів: ТОП-10 новин тижня за 29 травня – 4 червня (ФОТО, ВІДЕО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

огляд

Ракетні удари

Росіяни вночі випустили по Києву 20 безпілотників з різних напрямків: є загиблі

Цілий тиждень, що минає, росія продовжувала тероризувати українців масованими атаками ракет та дронів. Атакує ворог різні міста України, найбільше зосереджується на столиці. ППО більшість атак відбиває, але уламки ракет та ударних дронів призводять до смертельних наслідків.

Так, в ніч з 29 на 30 травня російські окупанти завдали 17-го удару по Києву за травень місяць. В Голосіївському районі – через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Одна людина загинула.

В ніч на перше червня росія знову атакувала Київ.

IMG 20230601 045445 461 scaled

Тоді всі повітряні цілі знищили сили ППО, від падіння уламків були жертви та руйнування в Деснянському, Дніпровському та Дарницькому районах столиці. Троє людей загинули, з них 1 дитина. 

Як з’ясувалося згодом, люди загинули чекаючи доки їм відкриють укриття. 

В ніч на 2 червня знову атакували Україну ракетами та “Шахедами”. Усі повітряні цілі були знищені – це 15 крилатих ракет (тип уточнюється) та 18 іранських ударних БпЛА “Shahed”.

Ввечері, 3 червня, російська ракета влучила по передмістю Дніпра.

photo 2023 06 04 07 31 46 scaled

Сталося влучання між двома двоповерховими житловими будинками у Підгородненській громаді Дніпропетровщини. Поранення отримали 22 людини. З-під завалів дому в Підгородненській громаді дістали тіло дівчинки. Їй щойно виповнилося два рочки.

Перевірка укриттів

351155407 980066079799533 7663573808391205073 n scaled

Після трагічного випадку із зачиненими укриттями в столиці. В країні розпочали негайну перевірку укриттів у всіх містах. Зокрема, і на Прикарпатті, в обласній державній адміністрації повідомили придатна для укриття працюючого персоналу та населення 631 захисна споруда.

Також до фонду захисних споруд включені 1225 найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення загальною місткістю 266,76 тисяч людей. Перелік укритті в районах області тут.

Надзвичайні новини

alt

З початком тепла люди все частіше виходять на відпочинок до річки. Але іноді це закінчується трагедією. Так цього тижня у Коломиї, в річці Прут, потонув 16-річний хлопець. 

А як повідомили рятувальники, з початку 2023 року на водних об’єктах області загинули 16 людей, з них 1 дитина. За даний період часу рятувальникам вдалось врятувати 2 людини, а саме 2 дитини.

Нові тарифи на електроенергію

cina na ee

Кабінет міністрів України підвищив тариф на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт*год. Він діятиме з 1 червня.

Постанову про підвищення цін на світло в терміновому порядку вніс міністр енергетики Герман Галущенко. Він зазначив, що підвищення тарифів повинно забезпечити стабільність роботи пошкодженої російськими ударами енергосистеми в наступному опалювальному сезоні.

Зараз українці платять 1,44 гривні за 1 кВт*год, якщо споживають до 250 кВт*год на місяць , і 1,68 гривні за 1 кВт*год, якщо споживають понад 250 кВт*год на місяць.

Готельні справи 

350289247 6019220348207274 634854812010069117 n scaled

В Івано-Франківську розкрили інтригу тривалістю у два роки – скандальну колону готелю “Дністер” розкрили та не розісклили.

Власниця готелю – пані Надія Лєвшакова обіцяла громаді, що “підколонний простір готелю “Дністер” буде збережено вільним для всіх жителів та гостей Івано-Франківська, а вітрини – демонтовано”.

Але колони таки заскленні, більш того, нічого не вказує на те, що вони будуть повернуті до первісного вигляду.

Власники готелю на разі такий вчинок не коментую. Міська влада каже, що, як і громада, обурена закритими простором між колонами та каже, що всі дозволи дає Київ та ОВА.

Викриття шахрайської схеми

FB IMG 1685724904227 scaled

Кіберполіційські викрили організатора транснаціонального шахрайського call-центру, працівники якого привласнили понад 5 млн грн. Організатора call-центру, 40-річного громадянина України, викрили в ході міжнародної поліцейської операції спільно з правоохоронцями Ізраїлю.

Зловмисники телефонували потенційним жертвам, представляючись представниками банків або поліцейськими.

“Людей запевняли, нібито сторонні особи отримали доступ до їхніх банківських рахунків і от-от планують привласнити гроші. Для «збереження» заощаджень людям пропонували зняти готівку самостійно і передати її так званому «кур’єру» від банку, після чого обіцяли зарахувати гроші на «безпечний рахунок».

Спорт

В Івано-Франківську визначився новий чемпіон України з футзалу 2022-2023.

22 7

У середу, 31-го травня, франківський “Ураган” вдома зіграв вирішальний матч фінальної серії плей-офф Vbet Екстра-Ліги проти столичного “ХІТа”.

Матч відбувся на паркеті манежі Коледжу фізичного виховання і завершився перемогою киян з рахунком 3:2. Рахунок в “золотій” серії – 2:3 на користь команди “ХІТ”, яка й виборола звання чемпіона України.

День захисту дітей

В Івано-Франківську напрацьовували схеми захисту немовлят.

Щорічно в Івано-Франківському обласного перинатальному центрі народжується близько трьох тисяч дітей. Але не завжди діти після пологового потрапляють у безпечний дім. Медики Івано-Франківського обласного перинатального центру спільно з представниками Ювенальної превенеції та Службою захисту дітей провели захід, аби обговорити способи комунікації, яку дають змогу вчасно зреагувати на ті чи інші загрози, й захистити дитину, адже лікарі самі ті люди, які перші комунікують з матерями і знають, що чекає на дітей далі.

 

Опитування

Чого не вистачає Україні, щоб якнайшвидше перемогти у війні: думки з цього приводу різні, але здебільшого і представники влади, і військові експерти вважають, що нам потрібно більше озброєння. Проте щодо часу  завершення повномасштабної війни, поки дискусії затихли.

Журналісти ПІК запитали жителів та гостей Івано-Франківська, чого на їх думку нам бракує, щоб перемогти ворога.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено