Івано-Франківськ

Працівники ДБР викрили на митниці контрабандну схему ввезення товарів

Дії посадовців призвели до ненадходження до бюджету 4 млн грн.

47

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом державним інспекторам митного поста «Мукачево» Закарпатської області, які організували контрабандну схему ввезення товарів в Україну, пише ПІК.

“У квітні минулого року посадовці оформили 4 вантажівки з товарами з Китаю без сплати митних платежів. Підставою нібито стали зміни до законодавства на час воєнного стану, згідно з  якими товари, імпортовані  в Україну після 1 квітня 2022 року, підпадають під митне оформлення без сплати платежів. Однак, як встановили працівники ДБР, насправді ці товари ввезли на територію держави у лютому-березні 2022 року, про що свідчать записи в базах даних митних органів. А потім, працівники митниці, порушуючи законодавство, дозволили комерсантам відкликати подані митні декларації та заявити вантажі в режимі «реекспорт». Далі їх повторно ввезли в країну, але вже у пільговому режимі”, – йдеться у повідомленні.

Дії посадовців призвели до ненадходження до бюджету 4 млн грн.

Працівникам митниці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем за ч. 2 ст. 364 КК України. Передбачене статтею покарання —  позбавлення волі на строк до шести років.

Розслідування триває, перевіряється причетність інших посадовців митниці до тіньової схеми.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено