Івано-Франківськ

“Це була б зрада”: Залужний не дав підірвати мости в Києві на початку повномасштабної війни – BBC

"Це буде зрада тих, хто залишився на лівому березі Дніпра – і військових, і цивільних", - сказав Залужний на ідею

090c6df0 092a 11ee b5af 25e80c61c11a

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та спроби оточення Києва не дав згоди на підрив мостів у столиці, про це йдеться у матеріалі BBC News Україна, пише ПІК.

За даними української служби BBC, розмова про це виникла 26 лютого 2022 року.

На третій день повномасштабного вторгнення РФ в Україну вже було очевидно, що план росіян “захопити Київ за три дні” провалився, проте вони підійшли дуже близько до столиці.

Росіяни не змогли висадити десант із військовою технікою в Гостомелі, проте взяли в оперативне оточення Чернігів, стрімко просувалися Сумщиною і з дня на день могли вийти на лівобережні передмістя Києва.

Публічно влада закликала українців не панікувати, однак між собою члени уряду почали активно обговорювати ідею підірвати усі київські мости, аби затримати російську армію перед річкою Дніпро і не допустити ворога до урядового кварталу.

Тоді один із високопоставлених урядовців набрав тодішнього голову СБУ Івана Баканова і вимагав, аби той наказав своїм спецпризначенцям підірвати мости й відрізати лівий берег Дніпра від правого.

“Ситуація була складною. Баканов подзвонив до головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. Той його вислухав і без вагань відповів: “Підірвати мости? В жодному разі! Це буде зрада тих, хто залишився на лівому березі Дніпра – і військових, і цивільних”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено