Івано-Франківськ

Які купюри доларів не приймають в Україні та що з ними роботи

В старих банкнотах сумніваються через те, що вони мають недостатній захист від підробки. 

Які купюри доларів не приймають в Україні та що з ними роботи

Просто старі чи фальшиві? Які купюри доларів не приймають в Україні та що з ними робити, пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“В державних банках. Вони зобов’язані обмінювати ці купюри на нові. Обмінюють також купюри, що зазнали незначних пошкоджень. Однак за обмін потрібно буде заплатити комісію, а ще банк може відправити банкноти на експертизу, щоб перевірити, чи справжні вони. Але в конкретних банках сама процедура може відрізнятися”, – йдеться у повідомленні.

Наприклад, касир може відправити долари на перевірку, а після цього здійснити обмін. А може відмовити в обміні, хоча банки не мають на це права. Але діяльність співробітників банківських установ регламентується не лише Національним банком України, а й внутрішніми правилами установи.

Процедура перевірки купюр відбувається досить довго. Адже їх відправляють за кордон у банк-кореспондент. Там перевіряють купюру, замінюють її на нову, якщо та справжня. Часто це дуже дорого, і від номіналу купюри потрібно буде віддати до 50% суми.

У банках України приймають та замінюють розірвані, склеєні, зношені, обпалені купюри. Приймають навіть такі, що змінили свій колір, а ще — на яких немає ознак платіжності.

“Їх відправляють на перевірку, після чого повертають тобі нові купюри, суму в гривнях чи долари меншого номіналу, якщо вони застарі.Від 2021 року банкноти в України перевіряють і на їх історію. Це було запроваджено для протидії відмивання коштів. Гроші так перевіряють на те, що вони не використовувалися для торгівлі наркотиками, зброєю тощо”, – додають у виданні.

Питання викликають купюри з проколами, плямами дивного характеру, надірвані купюри. Їх першочергово надсилають на перевірку за кордон.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено