Івано-Франківськ

За два тижні росія застосувала понад 140 ракет та понад 250 безпілотників

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

166821 1 large scaled

За два тижні червня противник застосував понад 140 ракет різних типів та понад 250 ударних БпЛА.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, пише ПІК.

За його словами, наразі росіяни зосередилися на цілях, пов’язаних із логістикою, промисловими об’єктами, а також на нафто- та газозабезпеченням.

Головні тези із виступу:

  • Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, в Брянську область переміщено дивізіон берегового ракетного комплексу “Бал”. У зв’язку з цим зростає загроза завдання противником ударів ракетами типу Х-35, дальність стрільби якої дозволяє уражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • Застосування противником тактичної авіації на лінії бойового зіткнення є малоефективним внаслідок ешелонованої системи ППО наших військ та небажання російських пілотів ризикувати життям для виконання поставлених завдань.
  •  Зважаючи на безперервні ракетні удари, наші сили протиповітряної оборони стають тільки міцнішими, у тому числі шляхом постачання сучасного озброєння та військової техніки, що надаються партнерами. Протягом червня “поставлені на крило” винищувачі МіГ-29, отримані в рамках міжнародної технічної допомоги від Польщі та Словаччини.
  •  З початку червня силами протиповітряної оборони було знищено 74% від застосованих противником крилатих ракет та майже 60% застосованих ударних БпЛА. Крім того, підрозділи ППО знищили 300-м вертоліт противника, яким став ударний багатоцільовий Ка-52 “аналоговнєт – Алігатор”.  Таким чином, кількість знищених в Україні вертольотів приблизно у п’ять разів більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових та транспортних вертольотів.
  •  Суттєву шкоду роботі протиповітряної оборони додають несумлінні громадяни, інтернет-видання, телеграм-канали тощо, які прямо або опосередковано розкривають роботу наших захисників, оскільки після заяв деяких інтернет-видань, в тому числі щодо збиття ракети “Кинджал”, ворог шукає стартові позиції нових зенітних ракетних комплексів з метою нанесення по ним ураження.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено