Івано-Франківськ

Цифра тижня: злочинна група з Прикарпаття завдала збитків державі, через махінації з вугіллям

Злочинну групу, яка складається з двох директорів приватних підприємств та начальника підрозділу квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ), звинувачують у махінаціях.

IMG 20230618 162539 541 scaled

За планом злочинців, між директором вугільного підприємства-переможця відкритих торгів, посадовцем квартирно-експлуатаційної частини та підприємцем-постачальником був підписаний договір про постачання твердого палива для забезпечення потреб оборони.

Відповідно до умов цього договору постачальник зобов’язувався здійснити вчасну поставку вугілля, а замовник – прийняти його та оплатити. Однак, постачальник, разом зі спільниками, умисно здійснили поставку значно дешевшого та менш якісного вугілля, а також зменшили фактичні його об’єми.

Водночас посадовець КЕЧ свідомо не здійснив належну перевірку товару та підписав акти-приймання вугільної продукції та товарно-транспортні накладні, які й стали підставою для подальшої його оплати. Отриманий від оборудки понад 1 000 000 гривень підозрювані привласнили та розподілили між собою, завдавши державі збитків на вказану суму.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено