Івано-Франківськ

З території колишнього нафтового заводу на Майзлях “зник” один зі 100-річних цехів (ФОТО)

Як вже розповідав ПІК, у Франківську розпочали активне будівництво на території колишнього нафтоперегінного заводу Братів Габер.

MyCollages 2023 06 29T182721.708 scaled

Одна з місцевих будівельних компаній розпочала зведення ЖК Skygarden у мікрорайоні “Майзлі” на вулиці Хриплинській, поруч із мостом над залізнодорожними коліями, на території колишньої промзони.

photo 2023 06 21 19 43 18 scaled

Власне, забудівник розчистив територію для будівництва, але залишив два старі цехи нафтоперегінного заводу. Але нещодавно один з них безслідно «зник», про що вказують світлини.

Довідково: 

Rafineria Nafty та Fabryka Olejów Maszynowych Bracia Haber була створена в 1900 році, а в 1914 році вона була повторно внесена до реєстру. У 1937 році його місцезнаходження було у Станіславові, за адресою вул. Chryplińska 9.

Nasosna stantsiya dlya pererobky syroyi nafty na naftopereginnomu zavodi Bracia Haber Braty Gaber u Stanislavovi. scaled

Наглядова рада у складі: Тадеуша Хлаповського (президент), інж. Юзеф Меціс, інж. Кароль Бауер, інж. Вацлав Юноша-Піотровський, інж. Тадеуш Марцінкевич, д-р Ришард Носкевич, Отто Вайс, д-р Юзеф Шпітцер, Олександр Габер, Генрік Габер, д-р Костянтин Воєвідка, д-р. Д. Зюскінд.

Директорами були Генрік Шлосс та Фелікс Голдхаммер, а довіреними особами були Еміль Рурберг та Влодзіміж Лодзінський.

“Societé Française des Petroles de “Silva-Plana” з Парижа володів 55% акцій компанії. Статутний капітал становив 700 тис. зл. Активи компанії складалися з керосинового заводу з річною пропускною здатністю 24 тис. тон. Продажі в 1936 р. Склали 4 тис. тон.

Завод ліквідували у 1939 році.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено