Івано-Франківськ

Пораненим воїнам спростили оформлення відпусток та звільнення з лав ЗСУ – Міноборони

Відтепер військовослужбовцям не треба буде повертатися до військових частин.

Пораненим воїнам спростили офрмлення відпусток та звільнення з лав ЗСУ - Міноборони

Пораненим військовослужбовцям Збройних сил України спростили порядок реалізації постанов військово-лікарської комісії. Відтепер військовослужбовцям не потрібно повертатися до військової частини для оформлення відпустки за станом здоров’я чи звільнення з лав ЗСУ. 

Про це повідомляє Міністерство оборони України у Телеграм, пише ПІК. 

“У період дії воєнного стану воїни, які були визнані ВЛК непридатними до військової служби, або яким була призначена відпустка для лікування після хвороби чи поранення, направляються до ТЦК та СП, де з військової частини, за допомогою електронного документообігу, можна буде отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення з військової служби”,– йдеться у повідомленні.

Відповідний закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану” підписав президент України.

До слова, що у травні стало відомо, що медичні огляди військовозобов’язаних будуть проводитись на базі цивільних медичних закладів.

Станом на травень 2023 року 480 закладів подали свої пропозиції і 366-м із них підтверджена відповідність заявленим вимогам щодо кадрового потенціалу, переліку обладнання та наявності відповідних приміщень для проходження ВЛК. Переліки закладів уже сформовані та подані до Національної служби здоров’я України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено