Івано-Франківськ

У МОЗ розповіли, які існують протипоказання до вакцинації від кору

Перелік протипоказань до вакцинації проти кору – невеликий.

vakcinaciya detey 01 scaled

В Україні, відповідно до світових стандартів, він навіть не включає легкі застуди з температурою до 38,0 °С.

Протипоказання до вакцинації в Україні затверджені наказом МОЗ №2070 від 11.10.2019 року, передає Міністерство охорони здоров’я.

Коли вакцинацію проти кору не роблять:

  •  Гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,0 °С.
  •  Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи коли відомо про алергічну реакцію на один із компонентів вакцини.
  •  Захворювання і стани організму, за яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хімієтерапії в онкологічних хворих; у разі вживання великих доз стероїдних гормонів; вживання ліків, що пригнічують імунітет; у випадку імунодефіциту внаслідок ВІЛ).
  •  Вагітність. Вакциною КПК не вакцинують вагітних, адже вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити до настання вагітності.

“Не слід відмовлятися від вакцинації перед хірургічним втручанням: якщо дитина почувається добре, відкладати щеплення КПК немає причин. Так само після операції: не потрібно чекати, наприклад, місяць — щеплення можна робити, щойно дитина почуватиметься добре. Після гострих захворювань щеплення можна робити відразу після одужання”, – йдеться у повідомленні.

Пропущене за календарем щеплення потрібно надолужити. Це означає, що захистити дитину можна буде вже зовсім скоро. Важливо, щоб батьки не відкладали щеплення КПК надовго, позбавляючи дитину захисту від кору, а також не відкладали щеплення після тимчасових протипоказань на невиправдано тривалий час, додають у МОЗ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено