Івано-Франківськ

Аграрії Прикарпаття отримають 35 мільйонів гривень грантових коштів

12 суб'єктам господарювання Івано-Франківщини погоджено гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

64c7903fe101a352369005 scaled

Аграрії Івано-Франківщини в сумі отримають 35,5 млн. грн на закладку 130 га насаджень.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Заявки на безповоротні гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу, отримання нових навичок для кар’єри можна подавати через нову урядову програму “єРобота”.

“Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар. Площа території саду має бути від 1 до 25 га. Основні умови — створення нових робочих місць, провадження підприємницької діяльності після висадки насаджень впродовж не менше п’яти років і сплата до державного бюджету платежів з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень”, – йдеться у повідомленні.

Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проєктом висадки насаджень (закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо).

Гранти надаються відповідно до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено