Івано-Франківськ

Новопризначений очільник ІФНТМУ оцінив підготовку до нового навчального року (ФОТО)

Мета візитів - підготовка до початку навчального року.

photo 5363902528066014312 y scaled

У п’ятницю, четвертого серпня, в.о. ректора Микола Островський та проректор з лікувальної роботи Тарас Кобрин здійснили робочі візити до керівників провідних лікувально-профілактичних закладів Прикарпаття, де з першого вересня стартуватиме навчальний процес для студентів ІФНМУ.

Розпочалася робота з відвідин Університетської клініки. Задля як лікувально-діагностичної, так і навчальної робіт для фахівців у клініці передали отоскоп. Окрім того, в рамках робочих візитів передали також апарат УЗД, який знаходитиметься у навчально-тренінговому симуляційному центрі ОСКІ та використовуватиметься виключно задля освітніх послуг студентам, інтернам та курсантам.

“Нещодавно я був у Німеччині. Їздив з метою привезти гуманітарну допомогу для України, зокрема й нашого університету. Водночас мав стажування у німецькій університетській клініці Шлезвіг-Гольштейн у місті Любек. Нам передали гуманітарну допомогу, яка прибуде у вересні, але апарат УЗД ми змогли доставити вже, оскільки була така можливість“, – каже.Василь Скрипко, професор кафедри хірургії післядипломної освіти ІФНМУ.

За його словами, німецькі партнери передали апарат УЗД для навчання студентів, тому саме з такими цілями його й використовуватимуть, оскільки майбутні медики мусять здобувати практичний досвід.

photo 5363902528066014318 y scaled

“Задля нарощення, а подекуди й відновлення співпраці між генеральними директорами лікувально-профілактичних закладів області з університетом, ми відвідали клінічні бази, де триває навчальний процес, адже там розташована максимальна кількість кафедр університету“, – зауважив Микола Островський.

До речі, на базі КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради розміщені 18 клінічних кафедр нашого університету. Тут очільник університету провів робочу зустріч із генеральним директором медичного закладу Остапом Грищуком.

“Ми досягнули домовленостей щодо збільшення участі фахівців університету у лікувально-діагностичному процесі та територіального розширення приміщень для забезпечення педагогічного процесу, за що я уклінно висловлюю подяку адміністрації ОКЛ в особі генерального директора Остапа Грищука, оскільки цей факт має місце вперше за багато останніх років! І є свідченням реального відновлення порозуміння і спільної роботи на благо здоровʼя населення Прикарпаття. Крім того, ми обговорили перспективи розширення співпраці щодо введення видів обʼєктів, які є у власності університету. 

Також у КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради” ми зустрілися з директором Тарасом Масляком та отримали повне сприяння щодо початку навчального року та взаємодії з керівництвом, що спрямоване на відновлення та розширення присутності клінічних баз і участі працівників університету в лікувально-діагностичній роботі, відтак і набуття практичного досвіду студентами“, – розповідає в.о. ректора.

photo 5363902528066014321 y scaled

Далі голова вишу – пульмонолог за фахом відвідав рідний і близький для нього лікувально-профілактичний заклад, який займається проблемами та патологіями органів дихання КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр».

Генеральний директор Ігор Рудко практично ідеально налагодив роботу щодо надання медичної допомоги пацієнтам в плані специфічної та неспецифічної патологій органів дихання. Завдяки нашій співпраці я пишаюся, що наш з Ігорем Васильовичем заклад, на якому має бути честь розташована профільна кафедра університету станом на сьогодні, є лідером на рівні держави в галузі респіраторної медицини.

Як і раніше, будь-яких проблем щодо забезпечення науково-педагогічного процесу, клінічних кафедр університету, що розташовані на цій лікувально-діагностичній базі як не було, так і твердо переконаний – не буде“, – підкреслив Микола Островський.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено