Івано-Франківськ

СБУ заблокувала спроби російських спецслужб проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ

Оборонна кібероперація проводилась у взаємодії зі Збройними Силами України.

СБУ заблокувала спроби російських спецслужб проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ

СБУ викрила та заблокувала протиправні дії російських хакерів, які намагалися проникнути в українські військові мережі та організувати збір розвідданих. Про це повідомляють на сторінці служби безпеки у Фейсбук, пише ПІК.

«З перших днів повномасштабної війни ми відбиваємо кібератаки російських спецслужб, які намагаються зламати нашу систему військового управління і не тільки. Проведена нами зараз операція – це кібероборона нашого війська», – зазначив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

За його словами, відповідальність за кібератаки лежить на хакерському угрупованні Sandworm, яке підконтрольне російській воєнній розвідці.В результаті розслідування кіберфахівці СБУ встановили, що для поширення «вірусів» у системі ворог робив основну «ставку» на захоплення українських планшетів на полі бою.

В подальшому вони планували використовувати наявні на цих пристроях доступи та програми для проникнення в систему. Загалом Служба безпеки виявила майже 10 ворожих шпигунських програм, які були призначені для отримання інформації із системи.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено