Івано-Франківськ

Колоритний Шепіт: як на благодійному фестивалі гостей приймали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Гості фестивалю мали змогу пізнати справжню Гуцульщину з місцевими народними помислами, та спробувати її на смак.

IMG 0535 scaled

Третього вересня у мальовничому селі Шепіт, що на Косівщині, відбувся благодійний фестиваль “Смак з Косова”, який має на меті популяризувати місцеві народні ремесла, промисли, традиції Гуцульщини, зокрема й гастрономічну спадщину: особливої місцевої кухні, вироби із сиру та традиції виготовлення сирних коників. 

Пропонуємо переглянути фоторепортаж ПІК та відчути атмосферу фестивалю:

Урочисте відкриття фестивалю відбулося за участі Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Православної церкви України, владики Юліана.

IMG 0668 scaled

Опісля гостей вітали вихованці та вчителі Шепітської гімназії, оркестр народних інструментів Косівської школи мистецтв. А шепітські майстрині презентували свої вироби із сиру.

Під час фестивальних заходів зібрали 40 294 грн та 150 євро, також 150 євро залишили польські колеги з Соліни. Зібрані кошти підуть на потреби в/ч А3715 108 батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “ЕДЕЛЬВЕЙС”.

IMG 0632 scaled

Нагадаємо, ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація», представники українського міста Косова та польського міста Соліна спільно реалізовують проєкт фестивалю “Смак з Косова”, який має популяризувати культурну спадщину та розвиток регіонального туризму в Україні та Польщі.

Примітка: створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Назва проєкту – «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі». За зміст несе відповідальність лише ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Детальніше про фестиваль читайте у групі “Смак з Косова”.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено