Івано-Франківськ

Коломойському оголосили підозру в заволодінні 9,2 млрд грн “ПриватБанку”

Колишньому кінцевому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському та ще 5 експрацівникам установи оголосили підозру в заволодінні понад 9,2 млрд грн
original 1 scaled
Колишньому кінцевому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському та ще 5 експрацівникам установи оголосили підозру в заволодінні понад 9,2 млрд грн коштів банку.
Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише ПІК.
Як встановило досудове розслідування, Коломойський протягом січня-березня 2015 року задля фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку розробив план заволодіння грішми «ПриватБанку».

«Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов’язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотний викуп власних облігацій за завищеною вартістю шляхом підробки відповідних документів», — кажуть у САП.

Частина цих коштів, понад 446 млн грн, була легалізована на особистий рахунок Коломойського через низку фінансових операцій з підконтрольними компаніями.

Далі він їх вніс до статутного капіталу банку з метою виконання вимог Програми фінансового оздоровлення «ПриватБанку». Рештою коштів підозрювані розпорядилися на власний розсуд.

webp large scaled

До схеми були залучені 5 працівників банку:

  • голова правління «ПриватБанку»;
  • заступник керівника напрямку;
  • заступник голови правління;
  • начальник департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства;
  • заступник керівника департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу «ПриватБанку».

Правоохоронці кваліфікували дії всіх фігурантів за ст. 191, 209, 366 Кримінального кодексу України, залежно від ролі кожного учасника злочинної схеми. Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Ігор Коломойський отримав підозру від СБУ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено