Івано-Франківськ

Цьогоріч аграрії Прикарпаття отримали понад 23,8 млн гривень грантової допомоги

Понад 23,8 млн гривень грантової допомоги отримали цьогоріч аграрії Прикарпаття на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства.

3620178

Кошти виплатили  7 агропідприємствам Івано-Франківщини у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу “єРобота”.

Про це інформує Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

“Гроші будуть спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства. Загалом цьогоріч в Україні 107 господарств отримали державну допомогу на суму  414 млн гривень на розвиток садів і теплиць” – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на сади виплачено 335 млн грн 91 господарству. Ще 16-ти виплачено 79,2 млн гривень – на теплиці.

Довідково:

Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Гранти надаються у розмірі не більше 70 % вартості проєкту, але не більше 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проекту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 14 осіб на один гектар.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено