Івано-Франківськ

23 роки жив у Італії: як військовий з Прикарпаття збиває дрони на Запоріжжі

Воїн на позивний «Італієць» - військовослужбовець 74 батальйону 102 бригади ТрО.

23 роки жив у Італії: як військовий з Прикарпаття збиває дрони на Запоріжжі

Військовий з Прикарпаття 23 роки з сім’єю живе у Італії. Приїхав на Україну за 2 дні до повномасштабної війни. Про це повідомляє 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина, пише ПІК. 

“В Україну приїжджаю раз на рік на рідну Франківщину – відвідати маму. Більше нічого мене з Україною більше не зв’язує – все моє життя, родина, друзі – все в Італії. Як сталось, що я опинився на війні? Я приїхав цілеспрямовано – воювати”, – каже “Італієць”.

В Італії за 23 роки військовослужбовець 74 батальйону 102 бригади ТрО  на яких тільки роботах не працював – на олійному заводі, шофером, озеленювачем (садив газони, квітники), посуд мив, помідори збирав. За його словами, залишити стабільне спокійне життя в Європі і поїхати на війну в Україну – це дуже тяжкий вибір.

Воїн  – командир розрахунку СПГ-9. Каже, що веде вогонь по ворожих позиціях, окопах, бліндажах. Було також влучання у ворожий БТР.

“Я підготував собі місце заздалегідь на СП (ред. СП – спостережний пост, може обладнуватись в «сірій зоні», за «нулем) і вистежував їх місяць – півтора. Одного дня вони здійснили масований наліт – було три дрони з вибухівкою, яку вони хотіли скинути на наші позиції. Перший дрон занесло, і він не долетів до нас. За ним з’явився другий дрон – я почав по ньому стріляти з АК-74 і влучив, збив його. Він вибухнув”, – розповідає він.

За словами військовослужбовця, зазвичай, якщо ворог втрачає один-два дрони, то третій дрон вони посилають для розвідки, але цього разу третій дрон був з вибухівкою: 

“Я його теж збив з АК-74, коли він був на підході. Детонація була дуже сильна – мабуть дрон ніс не звичайну гранату, а щось саморобне з більшою кількістю вибухівки”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено