Івано-Франківськ

Зеленський виступає на Генасамблеї ООН (Трансляція)

Ключовими темами для обговорення під час дебатів високого рівня є війна Росії проти України та кліматичні зміни.

IMG 20230919 211403 228

Президент України Володимир Зеленський бере участь у відкритті 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Глава держави виступає з промовою на загальних дебатах.

https://www.youtube.com/live/sHRSKo7BNd0?si=9Ct4mi9NEJ3AT_5K

Основні тези з виступу:

  • росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн.
  •  З початку повномасштабної агресії, росія заблокувала наші чорноморські та азовські морські порти. росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких – якщо не всіх – захоплених територій.
  •  Світ неодноразово був свідком використання росією енергії як зброї. Нинішня загроза ще більша. росія перетворює ядерну енергетику на зброю.
  •  На жаль, різні терористичні угруповання і раніше викрадали дітей, але ніколи раніше масові викрадення та депортації не ставали частиною державної політики. До сьогоднішнього дня. Викрадених українських дітей у росії вчать ненавидіти Україну, розривають усі зв’язки з їхніми сім’ями. Це геноцид.
  • Кожне десятиліття росія починає нову війну. Частини території Молдови та Грузії залишаються окупованими. росія перетворила Сирію на руїни. І якби не росія, хімічна зброя ніколи не була б там застосована. росія майже поглинула білорусь, загрожує Казахстану та країнам Балтії.
  • Сьогодні як ніколи людство повинно діяти в повній солідарності, щоб врятувати людські життя. Як стримується ядерна зброя, так само має бути стриманий агресор і всі його інструменти та методи війни.
  •  Кожна війна зараз може стати останньою, але потрібна наша єдність, щоб гарантувати, що агресія не увірветься знову.
  • Україна робить усе для того, щоб після російської агресії ніхто у світі не наважився напасти на жодну країну. Перетворення на зброю має бути стримане. Воєнні злочини мають бути покарані. Депортовані люди мають повернутися додому. А окупант має повернутися на власну територію.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено