Івано-Франківськ

Уряд ухвалив низку важливих антикорупційних рішень: про що йдеться

Україна приєднається до робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях.

26079058 0124 4fe5 a6c3 c780c2ca99e5 scaled

Сьогодні, 19 вересня відбулося засідання Уряд, під час якого ухвалили низку важливих антикорупційних рішень, пише ПІК.

Зокрема, схвалив законопроект про ратифікацію угоди з Організацією економічного співробітництва та розвитку.

«Україна приєднається до робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях. Вже маємо статус потенційного кандидата на вступ до Організації. Крок за кроком наближаємося до повноцінного членства», — відзначив Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд затвердив законопроект, що приводить українське законодавство до стандартів FATF — Міжнародної  групи з протидії відмиванню брудних грошей.

«Ведемо діалог з FATF щодо включення росії до «чорного списку» Групи за фінансування тероризму. А поки цього не сталося, урегульовуємо процедуру внесення рф до національного списку терористичних країн», — сказав Прем’єр-міністр.

Також, за словами очільника Уряду, цим проектом закону забороняється надавати кошти, активи та економічні ресурси тим, хто включений до переліку осіб, пов’язаних із провадженням терористичної діяльності та осіб, які перебувають під міжнародними санкціями.

Серед іншого, Кабінет Міністрів України затвердив методологію визначення кінцевого бенефіціарного власника підприємства.

Як зауважив Денис Шмигаль, цим рішенням буде продовжена імплементація стандартів FATF: «Виконуємо умови отримання макрофінансової допомоги від ЄС та зобов’язання на шляху до членства в Євросоюзі».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено