Івано-Франківськ

В Україні вперше за 15 років зафіксували смерть людини від сказу

Це сталося у Могилів-Подільському районі Вінницької області.

В Україні вперше за 15 років зафіксували смерть людини від сказу

В Україні вперше за 15 років зафіксували випадок смерті людини від сказу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише ПІК.

“Госпіталізованому в Могилів-Подільську лікарню поставили діагноз “Сказ”. Через пару днів ця людина померла. Її покусала домашня кішка, яка наступного дня зникла. Люди не звернули на це уваги”. – йдеться у повідомленні. 

Якщо укус або ослинення відбулись, єдиний дієвий метод врятуватись — одразу звернутись до лікаря та зробити щеплення, додають у ЦГЗ.

До слова, сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Початкові симптоми сказу — підвищення температури та біль, а також незвичні або незрозумілі відчуття поколювання, пощипування чи печіння у місці пошкодження. Після появи симптомів захворювання практично завжди закінчується летально. У процесі поширення вірусу центральною нервовою системою розвивається прогресивне смертельне запалення головного і спинного мозку.

У разі інфікування людини показані негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини. Таких щеплень має бути п’ять: у день звернення до лікаря (0-й день), а потім на 3-й, 7-й, 14-й і 28-й дні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено