Івано-Франківськ

Надзвичайна ситуація на Надвірнянщині: стало відомо, про стан постраждалих дітей

У дітей — 80-85% опіків тіла.
91447 1 large
Двоє хлопчиків 8 та 11 років зі села Стримба, які отримали опіки через порив нафтопроводу, перебувають в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні. Їхній стан — вкрай важкий, пише ПІК.

“Вони — в тяжкому опіковому шоку. Наразі виводимо дітей з нього. Діти перебувають на штучній вентиляції легенів. 30 вересня та 1 жовтня медики прооперували пацієнтів. 85% глибокого опіку в меншої дитини, в іншої — 80%. До того ж важкий опік дихальних шляхів. Одних інфузійних розчинів на добу йде 8 літрів. Діти всім забезпечені на 100%”, — повідомив у коменатрі Суспільному головний лікар медзакладу Тарас Мельник.

Що відомо

Як повідомляла ПІК, ввечері 30 вересня трапилося загоряння нафтопродуктів у потічку, що у селі Стримба, Надвірнянського району.

Пожежа поширилася на приватний будинок. У результаті чого постраждали дев’ятеро людей, п‘ятьох госпіталізували до місцевої лікарні з опіками. Це двоє дітей – 11 та 8 років, та троє дорослих – 35, 39 та 58 років.

Як попередньо вдалося з’ясувати, витік нафти до тутешнього потічка, що у лісовому масиві, відбувся у результаті розгерметизації трубопроводу.

До слова, концентрація нафтопродуктів у річці Стримба у понад 25 рази вище гігієнічних нормативів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено