Івано-Франківськ

У Франківську судитимуть організатора злочинної групи: йому загрожує до 12 років за ґратами

За клопотанням прокурорів обласної прокуратури суд взяв зловмисника під варту.

sud 672x399 1

На Прикарпатті судитимуть організатора злочинної групи за фактами  вимагання, поширення злочинного впливу, незаконне заволодіння транспортними засобами та документами.

Про це інформує прокуратура Івано-Франківської області, пише ПІК.

Організатор групи з лютого 2022 року переховувався і перебував у міжнародному розшуку, у вересні 2023 року його екстрадували в Україну з Бельгії.

Слідством встановлено, що чоловік створив злочинну групу, яка  упродовж 2021 року поширювала злочинний вплив на Івано-Франківщині. До її складу увійшли ще четверо неодноразово судимих громадян.

“Учасники групи застосовували зброю та насильство щодо потерпілих та їх родичів. Вони вимагали неіснуючі борги, протиправно заволодівали майном та автомобілями, викрадали та привласнювали офіційні документи”, йдеться у повідомленні.

Вони захопили товариство з обмеженою відповідальністю, погрожуючи розправою його керівникам та завдавши збитків на мільйони гривень.

У лютому 2022 року правоохоронці провели понад 50 обшуків, під час яких вилучили великий арсенал зброї та боєприпасів, засоби зв’язку та інші докази злочинної діяльності. Організатор групи тривалий час переховувався від органів досудового  розслідування, а в січні  2023 року його затримали бельгійські правоохоронці.

За вказані правопорушення йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено