Івано-Франківськ

До війни робив меблі: історія військового 102 бригади ТрО на позивний “Вітос”

Віталій розповідає, що у військкоматі його не одразу прийняли.

До війни робив меблі: історія військового 102 бригади ТрО на позивний "Вітос"

Раніше військовослужбовець 102 Бригади ТрО займався виготовленням меблів на Франківщині, де має свою майстерню. Зараз його підрозділ вже більше року на Запоріжжі виконує завдання щодо захисту держави. Про це повідомляють на сторінці бригади у Фейсбук, пише ПІК.

«До лав Збройних Сил України я вступив у березні 2022 за покликом душі – захищати Батьківщину. Черга до військкомату тоді була така велика, що мене не прийняли – взяли телефон і сказали, що передзвонять, коли з’явиться вільна посада. Я щодня приїжджав до них і запитував, чи нема ще вільного місця», – пригадує “Вітос”.

Артилерійських обстрілів стало значно менше. Служба у зоні бойових дій – це постійний щоденний стрес. Багато хто вже звик, а обстріли стали буденністю.

“Нам усім теж страшно, незважаючи на те, що ми вже 16 місяців тут і звикли до всього. Кожен день – це лотерея, ти можеш бути в траншеї і тобі прилетить снаряд прямо в траншею. Щодня хлопці ризикують своїм життям”, – розповідає командир відділення 74 батальйону. 

Якщо на початку не було можливості поїхати додому, відпустки не давали, то зараз ця проблема частково вирішена. Відпустки дають і люди мають можливість поїхати додому відпочити, зняти стрес.

«Нам кажуть – нас нема на кого міняти – але коли ми приїжджаєм у відпустку і бачимо, скільки молодих здорових хлопців ходить по вулицях – це викликає злість і відчуття несправедливості. Особливо часто можна зараз зустріти мужчин з малими дітьми в колясках – це такий новий тренд, як уникнути мобілізації. Бази відпочинку в Карпатах забиті туристами, котрі розважають і проводять час так, наче війни нема в країні. А ще ці скандали з чиновниками – це взагалі ні в які рамки не вкладається», – обурюється Віталій.

За його словами, в подальшому ми зобов’язані підтримувати армію на такому рівні, щоб в них не виникла думка знову напасти. Держава має працювати в цьому напрямку. Багато хто з бійців захоче залишитися служити далі, підпишуть контракти. Д

Держава мусить їх забезпечити і мотивувати до служби – це і зарплата хороша, і соцпакет. Така армія буде дуже боєздатна, бо наші люди уже з великим досвідом бойових дій. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено