Івано-Франківськ

Довічний фінансовий моніторинг топполітиків: президент підписав закон

Тепер, замість трьох років після посади, топ-чиновники фактично будуть мати статус PEP (політично значущих осіб) довічно.

Довічний фінансовий моніторинг топполітиків: президент підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення фінансового моніторингу чиновників. Ухвалення закону про суворіший контроль за фінансами PEP було однією з вимог Міжнародного валютного фонду, пише ПІК.

“Відтепер кожна людина, яка одного разу обіймала високу державну посаду і стала політично значущою особою, має пожиттєво перебувати під фінансовим контролем. Зокрема, банки повинні ретельно перевіряти всі фінансові операції своїх клієнтів із статусом РЕР і звітувати до органів контролю”, – йдеться у повідомленні.

Водночас посилюється відповідальність суб’єктів фінмоніторингу за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг.

До слова, політично значущі особи  – це люди, які обіймають високі державні посади. Наприклад, президент, прем’єр-міністр, члени Кабміну, секретар та заступник РНБО, нардепи, посли, голова НАБУ, СБУ, генеральний прокурор, голова та члени правління Нацбанку, голови та судді Конституційного та Верховного судів, вищих спеціалізованих судів тощо. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено