Івано-Франківськ

Чи буде вежа у Хімчині: яке рішення прийняли на сесії Рожнівської сільської ради (ФОТО)

Зокрема, поки будівництво вежі мобільного зв'язку вирішили призупинити на два місяці.

368137516 1052073579263186 3269292711110873977 n scaled

У вівторок, 31 жовтня відбулася сесія Рожнівської сільської ради, на якій у тому числі й розглянули питання щодо вежі у Хімчині, що на Косівщині.

Нагадаємо, жителі села виступають проти встановлення вежі, адже у населеному пункті вже є дві – від мобільного оператора “Київстар”. Люди прагнуть, щоб вежу хоча б перенесли за межі села, інформує ПІК.

На сесію сільської ради прийшли небайдужі жителі села, щоб висловити свою позицію та вплинути на рішення депутатів.

“Присутні були біля 50 людей, які прийшли відстоювати свої права. Але влада, тобто голова громади підтримав пропозицію одного з депутатів призупинити будівельні роботи вежі на два місяці й зробити нове опитування серед місцевих мешканців. Але коли ми сказали, що громадські слухання вже відбувалися двічі. То депутати з Хімчина стали переконувати інших депутатів, що була замала явка людей. Вони просто відтягують час із якихось власних мотивів…”, – розповіла ПІК жителька Хімчина Ольга.

У вівторок, 31 жовтня відбулася сесія Рожнівської сільської ради, на якій у тому числі й розглянули питання щодо вежі у Хімчині

Загалом на сесії щодо цього питання також вирішили:

  • створити робочу групу для опитування жителів щодо доцільності встановлення базової станції у селі Хімчин (хоча, люди й виступають проти).
  • запропонувати компанії “Укртауер”, яка встановлює вежу, пошукати інші місця розташування для будівництва базової станції у Хімчині до кінця року, а саме 31 грудня.

395582124 1074310793582451 8445007276641309029 n scaled

За словами жителів Хімчина, представники місцевої влади не проголосували за рішення, щоб компанія шукала інше місце для вежі, але лише запропонували “Укртауер” знайти нове місце.

Нагадаємо, що раніше староста села Ярослав Мотрук сказав у коментарі ПІК, що розміщення вежі у селі не нестиме негативного впливу. І це буде вежа від мобільного оператора “Лайфселл”, проте люди хвилюються, що там буде ретраслятор з великою кількістю антен.

Страйк перевізників на польському кордоні: хто не зможе виїхати України

Наше видання триматиме дану тему на контролі й інформуватиме наших читачів про її результат. Сподіваємося це питання вирішиться на користь жителів Хімчина.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено