Івано-Франківськ

Ракетний удар по 128 ОГШБр, Галицький район, уламки дронів на Калущині: ТОП-10 новин тижня за 30.10 – 05.11 2023 року

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня листопада, які варті повторного перегляду

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 30 жовтня – 5 листопада 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

УДАР РОСІЯН ПО ВІЙСЬКОВИМ 128 ОГШБр НА ЗАПОРІЖЖІ 

Командувач Повітряних сил підтвердив знищення новітнього корабля рф у Керчі Українські військові потопили один із найсучасніших кораблів ЧФ рф – носій крилатих ракет «Калібр». 🟡 Українські захисники знищили майже тисячу росіян за минулу добу На фронті відбулося 82 бойових зіткнення.

Третього листопада у Запорізькій області окупанти завдали ракетного удару нібито під час шикування особового складу 128 Закарпатської бригади у селі Зарічне, що призвело до загибелі та поранення військовослужбовців. У мережі повідомляють про 18 загиблих та 20 поранених воїнів.

Міністр оборони Рустем Умєров висловив співчуття сім’ям загиблих воїнів 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та доручив провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

На Закарпатті оголосили триденну жалобу за полеглими військовими. Вічна пам’ять військовим! Щирі співчуття рідним та побратимам!

Щодо подій фронту: командувач Повітряних сил підтвердив знищення новітнього корабля рф у Керчі. Українські військові потопили один із найсучасніших кораблів ЧФ рф – носій крилатих ракет «Калібр». Також наші захисники знищили майже тисячу росіян за минулу добу.  На фронті відбулося 82 бойових зіткнення.

УЛАМКИ ДРОНІВ НА ФРАНКІВЩИНІ

bezpilotnik

Близько 6 ранку, третього листопада у Калуському районі збили ворожий безпілотник. Виникла пожежа у гуртожитку, її оперативно ліквідували. За словами голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук, окупанти атакували військовий об’єкт.

Також на Львівщині Сили ППО знищили 11 ворожих дронів. На жаль, є 5 влучань в обʼєкт критичної інфраструктури. Обійшлося без постраждалих. Загалом росіяни випустили в ніч на третє литстопада по Україні 40 “шахедів”, 24 – вдалося знищити.

ЗМІНА КОМЕНДАНСТСЬКОЇ ГОДИНИ

На Прикарпатті вирішують, чи змінювати тривалість комендантської години, а саме розпочати її на годину раніше – з 23:00. Влада агрументує це тим, що із відповідним запитом звернулися правоохоронці, адже  зменшилася тривалість світлової пори доби, а також щоб не допустити криміногенну ситуацію.

 Рада оборони області відтермінувала прийняття рішення до наступного тижня, щоб вивчити думку громадськості. Наразі комендантська година на Прикарпатті триває з 24:00 до 05:00 ранку.

  •   А Ви якої думки?

ФРАНКІВСЬКИ VS ГАЛИЦЬКИЙ

На Франківщині знову заговорили про перейменування Івано-Франківському району на Галицький. Зокрема, за словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, буде правильно, коли район, який носить сьогодні ім’я Івано-Франківський, буде називатися Галицьким з центром в місті Івано-Франківську. Франківськ підтримує цю ідею.

Втім за попередніми даними на сесії районної ради, не всі депутати, зокрема від Європейської Солідарності підтримали перейменування.

30 ВОГНЕВИХ ТОЧОК

В Івано-Франківській області створюють 30 вогневих точок для захисту неба. Це можна сказати, наша система ППО, яка максимально буде захищати всі критичні об’єкти області, зауважили в обласній військовій адміністрації.

ПІДПІЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО ЦИГАРОК

65410c731611d762107386 scaled

Четверо жителів Снятинщини налагодили тютюновий «бізнес» на території власних домогосподарств. Вони вирощували тютюн, з якого надалі виготовляли цигарки. Збували підакцизний товар гуртовими партіями за допомогою мережі одного із поштових перевізників і безпосередньо з власних помешкань. Правоохоронці вилучили тютюну на мільйон гривень.

ЗАРОБЛЯВ НА ТУРИСТАХ

Заступник директора Карпатського Національного природного парку організовував “ліві” корупційні схеми сходження туристів на Говерлу. За місяць він “заробляв” майже мільйон гривень. . Протиправна схема діяла з червня 2023 року, після відкриття туристичних маршрутів на Говерлу.

Він не видавав частину чеків туристичним групам та окремим людям. Офіційно не обліковані кошти йшли у «чорну касу» та привласнювались організаторами оборудки.

ДЕВ’ЯТЬ ДВІЄНЬ

Протягом жовтня на Івано-Франківщині народилися 727 дітей. Серед них дев’ять двієнь та одна трійня. На світ з’явилися 353 дівчинки та 374 хлопчики. Хай ростуть здорові та у мирній Україні. 

ЗІРКА “ДОВБУШУ”

У авторській програмі ПІК “Відверто” з Оксаною Камінською” заслужений артист України Олесій Гнатковський. Приємного перегляду!

Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! Переможних новин! Віримо в ЗСУ!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено