Івано-Франківськ

Лікарняний можна відкривати дистанційно, але є умова: у МОЗ розповіли деталі

Дистанційно відкривати лікарняний можна було під час пандемії.

630 360 1574253698 812

На період дії воєнного стану українці з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть відкривати лікарняний дистанційно.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, пише ПІК.

Під час пандемії, щоб мінімізувати контакти, лікар міг формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому, на підставі віддаленої розмови з  пацієнтом і вказаних ним симптомів. Беручи їх до уваги, лікар мав право відкрити лікарняний на п’ять календарних днів.

Відтепер норма дистанційної виписки лікарняного повертається і діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

“Це означає, що у разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період 5 календарних днів”, — говорить заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт.  Якщо лікарняний потрібно продовжити на понад п’ять днів – пацієнт обов’язково повинен буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено