Івано-Франківськ

До 900 машин: на Закарпатті збільшилися черги вантажівок на словацькому кордоні

Фури продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, тож черга збільшується.
До 900 машин: на Закарпатті збільшилися черги вантажівок на словацькому кордоні
На Закарпатті митниця фіксує збільшення черги вантажівок на словацькому кордоні за рахунок фур із польського напрямку, пише ПІК.

“Станом на учора, 16 листопада, у нас на КПП “Ужгород” на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається – ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася”, – повідомили у коментарі Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

За її словами, з Волині, “Ягодина”, їм потрібно проїхати додатково 600 км. Ті, хто не поїхали на “Краківець”, мають додатково зробити коло в 300 км. Але там на польському кордоні водії стоять по два тижні в чергах, тут, на словацькому кордоні, можуть проїхати за три-чотири дні. Тому й їдуть сюди.

Закарпатські митники скеровують водіїв також на угорський пункт пропуску “Тиса”, де більші потужності митниці. Утім більшість водіїв обирають КПП “Ужгород” на словацькому кордоні – тому що це їм ще плюс 150 км до маршруту, а також на автобанах Угорщини діють деякі обмеження щодо ваги вантажівок.

Наразі на Закарпатській митниці очікують, що ситуація з польським кордоном вирішиться через санкції ЄС. Інакше, вважають, ця хвиля піде далі і до Польщі приєднаються також Словаччина та Угорщина.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено