Івано-Франківськ

ІФНТУНГ підписав дві угоди про співпрацю з енергетичними компаніями: що зміниться для студентів (ФОТО)

Керівники компаній, які є випускниками ІФНТУНГ, високо оцінили рівень знань, які отримали в університеті та які дозволили їм зробити успішну

Photo 8 5 0.jpg

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу підписав  одразу дві угоди про співпрацю з енергетичними компаніями  ТОВ «СТЕМ СОЛАР» та ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

Ректор Ігор Чудик вважає, що це вимога часу – орієнтуватись на виклики енергетичного сектору та працювати на його розвиток в освітній та науковій сфері з урахуванням енергетичного переходу на «чисті» джерела енергії.

“Університет нафти і газу, який донедавна позиціонувався як ЗВО, який працює здебільшого з вуглеводнями, готовий до розширення освітніх програм та покращення якості існуючих задля підготовки кваліфікованих фахівців для енергетичного сектору. Для цього ми залучаємо до співпраці профільні підприємства та компанії, які допомагають сформувати такого фахівця, який би після закінчення ІФНТУНГ міг одразу приступити до своїх обов’язків, без додаткових курсів та навчань”, – зазначив Ігор Чудик.

За його словами, університет брав в оренду обладнання у підприємств і студенти могли на ньому навчатися. Також проводилися виробничі практики, під час яких студенти, які добре себе зарекомендували на підприємствах, мали можливість навчатись за дуальною формою – поєднувати навчання та роботу.

photo 2023 11 22 11 26 17 0.jpg

Перед підписанням Угоди  також обговорювали вдосконалення освітнього процесу ЗВО, покращення якості підготовки студентів.  Зокрема, створять факультативний курс читання лекцій фахівцями ТОВ «СТЕМ СОЛАР» та ТОВ «Прикарпатенерготрейд» з дисциплін професійної підготовки, а також резерв та подальше працевлаштування на вакантні місця випускників університету.

Варто зазначити, що керівники компаній також навчалися в ІФНТУНГ і впевнені, що співпраця буде взаємовигідною, адже дуже зацікавлені у кваліфікованих кадрах.

Тож попереду – залучення до проведення навчального процесу й практичної підготовки фахівців, а також до дорадчих органів при інститутах для допомоги гарантам ОП.

Photo 6 6.jpg

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено