Івано-Франківськ

Як в Україні “вмикають” тривоги: пояснення від Повітряних Сил

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, тривогу можуть оголосити не тільки ПС, а й місцеві військові адміністрації.

Як в Україні "вмикають" тривоги: пояснення від Повітряних Сил

Коли в Україні оголошують тривогу, то досить швидко на карті з’являються позначки про це, а в областях лунає сигнал про небезпеку. Як регіони нашої держави забарвлюються у червоний колір під час повітряних тривог, розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише ПІК.

“Повітряні сили надають інформацію про ракетну небезпеку. Командувач Повітряних сил оголошує повітряну тривогу відповідно до загрози – чи це МіГ, чи це балістика, чи це крилата ракета, чи дрони. Інформація надається на відповідний оперативний підрозділ, це оперативний черговий ДСНС у Києві, який має інструкцію, як діяти при надходженні такого сигналу. Ця інформація приймається і натискається або одна кнопка (вся Україна червона), або ж по областях. Якщо три області – він натискає три кнопки”, розповів Ігнат.

Також тривогу можуть оголосити місцеві військові адміністрації, якщо в них є оперативна інформація про те, що ворог от-от ударить РСЗВ або артилерією.

Речник ПС наголосив: рішення стосовно алгоритму тривоги під час зльоту МіГу будуть ухвалювати на вищому рівні. Повітряні сили продовжать інформувати про загрози через телеграм-канал. 22 листопада вже ішлося про це, але наразі рішення від вищого керівництва немає.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено