Івано-Франківськ

З 2024 року студенти проходитимуть курс військової підготовки у вишах

Міносвіти має намір запровадити у вишах пілотні військові кафедри.

33e3acdc5b1d46479edb2e26c81aec31 scaled

Військові кафедри відповідатимуть за базову військову підготовку усіх хлопців та охочих дівчат з вересня 2024 року. Заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький додає, що такі кафедри є важливою потребою в сучасній Україні.

Так, студенти військових кафедр матимуть три аудиторні кредити та здобуватимуть військово-облікову спеціальність “Стрілець”, пише ПІК з посиланням на 24 Канал. 

Спеціальність можна буде здобути, пройшовши курс тактичної медицини, базової стрільби тощо. Пілотні проєкти з упровадження військових кафедр почнуть працювати з нового навчального року.

“Міноборони України має намір здійснити сертифікацію військової освіти відповідно до стандартів НАТО. Процес стартує із вересня 2026 року.  Це передбачає Концепція трансформації системи військової освіти за стандартами НАТО. Її реалізовують 1 вересня 2023 року“, – йдеться у повдіомленні.

Так, планують запровадити спільну підготовку ЗСУ з іншими складовими Сил оборони України. Також створити єдину та інтегровану систему освіти для підготовки особового складу Сил оборони на основі курсів лідерства L1 – L5 тощо.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено