Івано-Франківськ

Агрофуд на Дніпропетровщині: в область приїхали підприємці з дванадцяти регіонів країни (ФОТО)

Тут організували стаді-тур, що стосувався сфери агропереробки та сільського господарства.

Агрофуд на Дніпропетровщині: в область приїхали підприємці з дванадцяти регіонів країни (ФОТО)

На Дніпропетровщині відбувся міжрегіональний стаді-тур, куди з’їхалися підприємці з прифронтових регіонів України. Подібні тури вже провели у на Сумщині у сфері крафтового виробництва та на Чернігівщині у сфері деревообробної галузі, пише ПІК.

«Реалізовуючи проєкт вже четвертий місяць, ми з проєктною командою чітко розуміємо куди рухаємося і розуміємо користь наших ініціатив. В першу чергу, нас надихають наші учасники, що брали участь в стаді-турах в двох прифронтових регіонах. Ми маємо десятки позитивних відгуків, і вони стосуються насамперед того, що в таких заходах народжуються нові ідеї, співпраці та починання, не говорячи вже про таку важливу річ як обмін досвідом», – зазначає керівниця  головного бенефіціара проєкту ГО «Розвиток бізнес сектору України» Леся Круп’як.

IMG 7233 scaled

На фото Леся Круп’як

За словами першого заступника голови Дніпропетровської ОВА Володимира Орлова такі заходи є вкрай необхідні для підприємців.

Сьогодні зустрілися з бізнесом який представляє аграрний напрям, переробний напрям. Дізнавалися, як підприємці діяли і діють, які нові напрямки роботи опановують. Бо якщо в 2022 році бізнес трохи був “розгублений”, то зараз він досить впевнено рухається вперед і ми розуміємо, що економіка вкрай необхідна. Бо економіка – це податки, податки – це зброя, а зброя – це наша майбутня перемога”, – сказав він.

IMG 7197 scaled

На фото Володимир Орлов

Орлов також відзначив, що Дніпропетровщина в аграному напрямку – надпотужна область. А саме займає  друге місце в країні по зерновим та зернобобовим культурам, а ще соняшнику та кукурудзі.

У перший день туру, 7 грудня майже пів сотні учасників відвідали кілька підприємств на Дніпропетровщині, де безпосередньо мали змогу поспілкуватися з колегами в галузі. А саме відвідали компанію, що займається виготовленням пива, вирощування яблук преміумкласу та виготовлення ковбас та іншої м’ясної продукції.

“Моє підприємство на ринку України діє п’ять років. На підприємстві працює 1200 працівників. Наразі ми представлені по всій Україні. Після початку повномасштабного вторгнення, ми стикнулися з такими викликами, як брак людей, так як не вистачає хлопців- працівників, ми почали трасформувати бізнес так, що дівчат перекваліфіковували на чоловічі посади”, – розповів Георгій Любарський, виконуючий директора м’ясопереробної фабрики «АЛАН».

Він додав, що підприємці зараз не мають конкурувати, а навпаки підтримувати одне одного, ділитися лайфаками, щоб хтось поруч з нами теж ставав кращим.

“Я люблю пиво, через це я цим і займаюся. Тому що пиво – це не просто напій, це засіб комунікації між людьми, який пов’язує між собою дуже багато людей. Ми окрім пива, також виготовляємо лимонади, безалкогольне пиво. Ми запросили підпримєців подивитися на наше виробництво, бо зараз дуже важливо, щоб усі бізнеси розвивалися, росли, сплачували податки, бо ми і є Україна”, – зазначив Богдан Точка, головний пивовар пивоварні «МOVA».

Користь для себе під час стадітуру з аграрної промисовості побачий підприємець з Харкова В’ячеслав Монастирцев:

Ми знахомося в Харкові. Ми вимушені були закрити підприємство на деякий час, поки не звільнили територію. Зараз дуже важко спілкуватися з клієнтами, бо Харків знаходиться у прикордонній з росією зоні, тому це великі ризики. Мені подобається організація бізнестуру – це можливість познайомитися з новими людьми, з замовниками, постачальниками, розширити ринок збуту, обмінятися інформацією”.

Нагадаємо, в Україні реалізовують національний проєкт «Відновлення економіки країни». Ця ініціатива є частиною Проєкту “Зміцнення громадської довіри в Україні” – UCBI, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Саме завдяки цьому проєкту підприємці з різних куточків країни мають змогу взяти участь в стаді-турах у прифронтових регіонах нашої держави, побачити як там працює бізнес, налагодити контакти та співпрацю, а головне – знайти для себе нові можливості.  

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено