Івано-Франківськ

У Франківську постійно підтоплює підвал житлового будинку: яка причина та чи є вирішення проблеми (ВІДЕО)

Проблема може бути у дворовій, каналізації чи трубах

У Франківську постійно підтоплює підвал житлового будинку: яка причини та чи є вирішення проблеми (ВІДЕО)

У Франківську, на вулиці Івасюка 24 у жахливому стані підвал багатоповерхівки (2 під’їзд), там постійно збирається вода з різними нечистотами. За словами місцевого жителя Євгена, така проблема у житловому будинку існує вже 2-3 роки.

«В підвалі постійно вода. Я думаю, труби вже старі, треба міняти. Писали звернення до «Водоканалу», приїжджала служба, почистили, а через два-три дні – знову підтоплює. Ми (ред. жильці будинку) готові всіляко долучитися до вирішення проблеми, яка нікуди не зникає», – зазначив чоловік.

У Франківську постійно підтоплює підвал житлового будинку: яка причини та чи є вирішення проблеми (ВІДЕО)

Зважаючи на ситуацію, ми звернулися за коментарем до директора КП «Комфортний дім» Василя Скиданчука. За його словами, 5 років тому за цією адресою міняли каналізацію, можливо проблема у тому, що забита дворова, її треба почистити.

«Треба звернутися до водоканалу, щоб почистили дворову, бо ймовірно вода збирається із землі. Проте жителі цього будинку за останні дні на «гарячі лінії» ані водоканалу, ані «Комфортного дому» не зверталися», – сказав він у коментарі ПІК.

Пан Василь додав, що підприємство отримує щодня 68 звернень щодо подібних проблем, коли треба почистити дворову чи підтоплює підвали. Окрім того, зауважив, що багато людей нехтують правилами користування каналізацією.

Як журналісти, ми дослідили питання з іншого боку – звернулися до водоканалу.  У КП « Івано-Франківськводоекотехпром» нам повідомили, що нещодавно працівники підприємства чистити тут дворову, більше подібних заявок за цією адресою не було:

« У нас тільки була заявка від мешканців, яку виконали. Дворова так топити не може. Люди повинні знову звернутися до балансоутримувача, у цьому випадку – це КП «Комфортний дім», вони мають усе обстежити, і якщо ця проблему має вирішувати наше підприємство, тоді передати її нам», – зазначив представник комунального підприємства Володимир Шпег.

Отже, ситуація виглядає замкненим колом, бо проблема з підтоплення може критися в каналізації, трубах чи дворовій. Нарікати на комунальні служби поки немає підстав, адже вони реагують на звернення мешканців. А звернень, як вже виявилося, замало.

«Чому люди до нас не звертаються системно? Перш, ніж скаржитись журналістам, варто зробити загальне звернення від мешканців, ми готові реагувати в межах своєї відповідальності», –  додав керівник КП “Комфортний дім” Василь Скиданчук.

А також закликав мешканців подати звернення на гарячу лінію КП «Комфортний дім» (750-600 та 095 0750 600), тоді спеціалісти зможуть повторно обстежити приміщення та з’ясувати, чому вода продовжує прибувати.

Таких підвалів, що затоплює немало, тому питання в місті продовжує бути актуальним. А ми, журналісти ПІК, будемо тримати тему на контролі, адже підтоплені підвали, закинуті сміттям, псують життя не одному франківцю.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено