Івано-Франківськ

В ІФНМУ завершили службову перевірку в зв’язку із використанням російської літератури під час навчання

Викладачці оголосять догану.

ifnmu scaled 1

Як повідомляла ПІК, в ІФНМУ почали службове розслідування, через те, що викладачка кафедри загальної практики, фізичної реабілітації та спортивної медицини медуніверситету на парах рекомендує вивчати літературу 1984 року. А також вчить студентів лікувати пацієнтів парафіном, грязями й “російською банею”, а також рекомендує вивчати літературу 1984 року.

Комісія провела перевірку за цим фактом. Зокрема, ознайомилися із заявою від інших п’яти студентів, які вказали, що інформація, наведена в скарзі, не відповідає дійсності, та провели зустріч зі студентами, які подали скаргу, отримали письмове пояснення від викладачки.

Комісія встановила, що у методичних вказівках в переліку додаткової літератури є посилання на російськомовну літературу, що «є неетичним та є питанням моралі, що йде в розріз з освітнім законодавством України». Втім, диплому від спілки російських гастроентерологів комісія не виявила.

«На момент перевірки диплому Асоціації гастроентерологів російської федерації за зайняте призове місце за публікацію наукової роботи 2015 року виявлено не було», – йдеться у повідомленні.

За словами викладачки, підручник «Фізична терапія» 1984 року, виданий київським видавництвом «Здоров’я» російською мовою. Наталія Гаврилюк каже, що використовувала його для демонстрації навчальної літератури того часу, а не як рекомендація для навчання чи підготовки до практичних занять.

За результатами службової перевірки комісія рекомендувала відсторонити асистентку від викладання навчальних дисциплін на ОПП «Фізична терапія, ерготерапія» у зв’язку із невідповідністю Ліцензійним умовам та притягнути до дисциплінарної відповідальності з оголошенням догани.

Також комісія рекомендувала:

  • оновити навчально-методичний комплекс для вибіркової навчальної дисципліни «Фізична терапія при коморбідній патології» з використання тем, що відповідають принципам доказової реабілітації;
  • заборонити використання неактуальної (застарілої) літератури при викладанні навчальних дисциплін на ОПП «Фізична терапія, ерготерапія»;
  • заступнику ректора з виховної роботи провести роботу з викладачами щодо виховання молоді в дусі патріотизму і поваги до державних цінностей через утвердження української національної та громадянської ідентичності;
  • збільшити тематику вибіркових навчальних дисциплін з включенням тем, що відповідають принципам  доказової реабілітації.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено