Івано-Франківськ

“Дон Кіхот – це іспанський Христос”: Франківський драмтеатр запрошує на прем’єру

«Дон Кіхот» реклами не потребує, бо після Біблії – це найбільш тиражований роман світової класики.

3 15 scaled

Вже 28 грудня о 18:00 на головній сцені Франківського драмтеатру відбудеться премʼєра іронічної драми «Дон Кіхот» за романом Мігеля де Сервантеса, розповідає ПІК.

Іспанський філософ Мігель де Унамуно, який спробував розкрити не помічений іншими глибинний сенс цього персонажа епохи Відродження, написав, що Дон Кіхот – це  іспанський Христос. Власне, усі кращі сторінки історії – це історія лицарства, і сьогодні як ніколи, нам потрібен Дон Кіхот.

1 30 scaled

На думку запрошений режисер з Молдови Міхая Церне, уся історія світу складається із чотирьох архетипів — Гамлет, Дон Кіхот, Дон Жуан, Фауст. Велика загадка Дон Кіхота — у його діях, а не в його думках.

«Якщо Гамлет багато думає, то Дон Кіхот — це шлях, він людина імпульсу. У нього утопічне – райське – мислення, і  як сказав видатний філософ Мігель де Унамуно у книжці «Життя Дон Кіхота і Санчо» (1905), котрий перевів усі пригоди Дон Кіхота у філософський вимір, зробивши спробу розкрити не помічений іншими критиками сенс у романі Сервантеса, що вийшов 1605 року, Дон Кіхот – це іспанський Христос», — розповів режисер вистави.

11 scaled

У постановці Франківського драмтеатру йдеться про людину, яка хоче змінити світ і зробити його кращим, але без мук і без самопожертви цього  зробити неможливо.

Це розповідь про жертовність. Не без самоіронії, не без сміху і жартів, не без парадоксів, бо без них життя неможливе та прісне, але з великою вірою у лицарство. Бо уся історія людства – про це.

409960159 744724614365064 808212174160674871 n scaled

  • Режисура, сценографія, інсценізація — Міхай Церне, запрошений режисер з Молдови.
  • Музичне рішення — заслужена артистка України Надія Левченко
  • Пластичне рішення — Дмитро Лека
  • Художниця костюмів — Олена Андрійчук

Наступний показ заплановано на 7 січня о 18:00.

2 23 scaled

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено