Івано-Франківськ

В Україні з першого січня подорожчають водійські права, іспити на права та реєстрація авто

Наприклад, щоб зареєструвати авто, з нового року треба буде сплатити вже 350 гривень.

В Україні з першого січня подорожчають водійські права, іспити на права та реєстрація авто

В Україні з першого січня 2024 року подорожчає низка послуг від МВС для водіїв. Скільки будуть коштувати права і скільки треба буде заплатити за іспит з нового року, пише ПІК з посиланням на 24 канал.

  • видача посвідчення водія на право керування транспортними засобами зросла з 26 до 230 гривень;
  • прийом теоретичного іспиту – з 13 до 250 гривень;
  • прийом практичного іспиту – з 13 до 420 гривень;
  • реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію або її формуванням в електронній формі та присвоєнням буквено-цифрової комбінації номерних знаків з їх видачею або без неї, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок – з 200 до 350 гривень.

Отже, вартість практичного іспиту на права зросла майже в 30 разів, теоретичного – у 13 разів, а вартість прав – у 8 разів. Реєстрація авто подорожчає майже вдвічі.

До слова, у листопаді водіям дозволили складати теоретичний іспит без навчання в автошколі. Тепер можна самостійно звернутися в сервісний центр МВС і попередити, що ви готувалися самі. Процедура та пакет документів у цьому випадку будуть такі ж, як і для тих, хто вчився в автошколі.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено