Івано-Франківськ

Підтримка фермерів Івано-Франківської громади: підсумки програми і нововведення

Мова йде про часткове відшкодування вартості придбаних тварин, рослин, матеріалів послуг та фінансової підтримки за утримання тварин.

o 1fh4uq7111deu1p3djddf2igbh1k scaled

Протягом 2023 року Департамент комунальних ресурсів та сільського господарства профінансував фермерські господарства Івано-Франківської громади на 2 мільйони 798 тисяч гривень.

Фінансова підтримка місцевих селянських господарств проводили в рамках виконання Програми розвитку сільського господарства. На її виконання в міському бюджеті заклали 2,5 мільйона гривень. Однак заяв по Програмі поступило більше на 298 тисяч гривень, які міський виконавчий комітет прийняв рішення профінансувати додатково.

Про це розповів заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів і сільського господарства Микола Вітенко, пише ПІК

За його словами, в 2023 році від бажаючих взяти участь у Програмі поступило 364 заяви. Їх розглядала спеціальна комісія. Найбільше подано заяв із сіл Тисменичани, Братківці, Радча, Березівка, Черніїв, Камінне, Узин, Підпечери, Підлужжя та суб’єктом господарювання із с. Чукалівка.

Фермери Івано-Франківської громади отримали фінансову підтримку з часткового відшкодування вартості придбаних тварин, рослин, матеріалів послуг та фінансової підтримки за утримання тварин. Також в рамках підтримки сільського господарства надали фінансову підтримку на часткове відшкодування за придбання саджанців лохини одному з господарств територіальної громади.

«Ми задоволені активністю наших фермерів та результатами Програми розвитку сільського господарства в 2023 році. Маємо на меті удосконалювати та розширювати програму і додати пункти, які значно підсилять молочне господарство та плануємо надавати одноразову підтримку для новоствореного сільськогосподарського підприємства», – прокоментував заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів і сільського господарства Микола Вітенко.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено