Івано-Франківськ

Як знищували ракети, що летіли на Дніпро та Франківськ: розповідь військового

Перш ніж зробити постріл по ракеті, яку не фіксують радари, треба почути її та побачити.

Як знищували ракети, що летіли на Дніпро та Франківськ: розповідь військового

Бійці зенітного ракетно-артилерійського взводу 102 бригади ТрО розповіли, як знищили ракети, що летіли на Дніпро та Івано-Франківськ під час масованої ракетної атаки, яку російські загарбники вчинили проти України, 29 грудня, пише ПІК.

 “Нам повідомили, що є ракетна небезпека. В цьому конкретному випадку ракет не було видно ні на яких радарах. Вони йшли на малій висоті. Коли оголосили ракетну небезпеку, ми були на бойових позиціях, дали запит на рахунок того, чи бачать ракети наші підрозділи, чи ні. Нам сказали, що тільки візуальне і акустичне спостереження, а на радарах ракет не видно”, – розповів 28-річний боєць на псевдо «Адік».

Зенітник згадує, що завчасно зробив «накол» – це означає, що зброю було приведено в бойову готовність, вона увімкнулася і почала пошук цілі.

“Побачив ціль візуально, навівся, зафіксував, зробив пуск… Від того моменту, коли побачив ціль, і до збиття – 8-9 секунд. Коли навівся, то до кінця не був упевнений, що все вийде. Спостерігав, чи дожене моя ракета ціль, чи ні. Вже коли побачив, що вибух на землі, то зрозумів, що збив. Кричав багато нецензурних слів, але спочатку вигукував: “Давай, давай!”, типу – наздоганяй. А як побачив, що збив, то був звєрський крик радості”, – говорить боєць.

Ціль було знищено зброєю радянського зразка. Наразі на 100% ще не підтверджено, але за попередньою інформацією – хлопці збили ракету Х-101. Після нашого спілкування бійці планували виїхати на місце збиття, аби відшукати уламки смертоносної зброї.

Ракета орієнтовно йшла на Дніпро.

“Були ще дві ракети, які йшли іншими маршрутами. На жаль, їх не вдалося збити. Вони також пішли на Дніпро”, – говорить «Адік».

У той день, коли він збив Х-101, інші бригадні підрозділи знищили ще дві ракети, які летіли на Івано-Франківщину. Одну дістали зі «Стінгера», другу – з кулемета, до речі, теж радянського зразка. Зенітники називають це “правильним використанням озброєння”.

Повне інтерв’ю з військовим читайте у статті “Укрінформу”. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено